Csirke torta
Hozzávalók 6 személyre:
1 nagy csomag bacon szalonna
4-5 csirkemell (én csonttal veszem, magam filézem, mert a csontokat alap léhez használom, pl. gomba leves)
15-20 dkg trappista sajt
15-20 dkg füstölt sajt (én a karavánra esküszöm)
3 tojás
liszt, só és ízlés szerint fűszerek (őrölt bors, majoránna, oregáno, stb.)
Végy 1 köralapú jénait és sugár (vagy átlós) irányban béleld ki szalonna csíkokkal. Ezt úgy tedd meg, hogy legyen annyi túllógó rész, hogy a végén ezt rá tudd hajtani a már megtöltött tálra.
A csirkefiléket sózd le és forgasd lisztbe, majd tojásba. Rakd le az első réteget a tálba, majd hintsd be a reszelt sajttal. Fűszerezd a saját ízlésed szerint. Én több fűszert is használok, de rétegenként csak egy fajtát.
Majd ismételd meg a fentieket addig, míg a tálba fér. Az utolsó réteget is nyugodtan sajtozhatod, mert ez kerül felülre a sütésnél és mikor tálalod ez lesz a torta alja. Hajtsd rá a lelógó szalonna csíkokat és tedd kb. 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 40-45 perc elteltével kész az ételed.
Konyharuha segítségével az étket fordíts rá egy nagy alakú tányérra és halmozd mellé a a köretet. Ízlésesen dekoráld, majd mehet az asztalra. Nekem mindig nagyon hálás közönségem volt rá.
Tipp: jól variálható étel, mert a sajttal is tudok játszani, a köretet is szabadon választhatom (krumpli püré, rizs, rizi-bizi , hagymás krumpli, akármi). Arra viszont vigyázz, ha túlzottan telepakolod a tálat, akkor kifut, mint a rakott krumpli és ez füstjeleket ad a konyhában. Ezt elkerülheted 1 kevés alufólia alárakásával.
Jó étvágyat hozzá!
Főzni jó dolog. Alkotó tevékenység, mely más művészetekkel szemben nem a maradandóságra törekszik. Itt az alkotás maradéktalan eltűnése jelenti a sikert.